Göm menyn

Räck upp handen i Zoom-möte

Det kan vara svårt att påkalla uppmärksamhet eller återkoppla under ett onlinemöte med många deltagare. Non-verbal feedback (bland annat handuppräckning) är en funktion som kan hjälpa till i såna situationer och är nu aktiverad för LiU-användare.

Funktionen non-verbal feedback har nu aktiverats för Zoom-användare på LiU. Funktionen innebär att deltagare i ett möte ges möjlighet att med hjälp av en visuell markering påkalla uppmärksamhet eller ge återkoppling. Det går bland annat att räcka upp handen, klappa händerna eller markera ja/nej-alternativ ifall värden ställer en fråga. Interaktionen visas i listan Participants.

Deltagare i mötet behöver öppna vyn Participants för att komma åt funktionen, vilket kan vara bra att informera dem om. Kortkommando för att räcka upp handen är ALT+Y (PC) eller Option +Y (Mac). Se fler kortkommandon här. I Zoom-appen i telefonen finns funktionen för att räcka upp handen under More.

Skärmvy från Zoom som visar funktioner bl.a. för att räcka upp handen.

Så här ser interaktionerna ut för en deltagare i ett möte. I rollen som värd kan du inte räcka upp handen och ser därför inte raise hand.

Håll koll under Participants

För dig som värd är det bra att ha Participants-vyn öppen för att se om/när reaktioner kommer in. Se exempel på hur det fungerar här. Är det flera personer som räcker upp handen kommer den som räckte upp handen först att visas överst i listan.

Till skillnad från funktionen Reactions försvinner inte non-verbal feedback-interaktioner automatiskt efter en liten stund. Deltagaren eller värden behöver välja lower hand när hen har fått ställa sin fråga. Värden kan även välja clear all för att rensa alla aktuella interaktioner.

Om du vill inaktivera funktionen

Det finns möjlighet att helt stänga av funktionen non-verbal feedback på ditt användarkonto om du inte vill använda det. Klicka på denna länk och scrolla ner till avsnittet User. Där finns en instruktion och länk vidare för dig som är account member.

Räck upp handen i Teams

Snart kan du räcka upp handen även i Teams-möten. Microsoft har aviserat att de har den funktionen på gång. Se fler kommande funktioner för Teams.

Mer om Zoom

Allmän information om Zoom

Zoom på LiU: GDPR och konfidentialitet


2020-05-12 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-05-27