Göm menyn

Stärk din digitala pedagogiska kompetens

(Uppdaterad 2020-08-24 16:38)

Med anledning av coronaviruset Covid-19 finns det anledning att fundera över hur LiU ska agera vid ett scenario där campusbaserade aktiviteter tillfälligt kan behöva ersättas med onlineundervisning. 

Håll dig uppdaterad om den senaste informationen från LiU om Coronaviruset på Insidan.

Didacticum har publicerat information om hur du rent praktiskt kan hantera olika typer av undervisningsmoment digitalt. Fundera över hur just din undervisning och ditt material vid behov skulle kunna fungera i en digital undervisningssituation.

Rekommendationen är att prova på de digitala verktyg som finns för dig som anställd vid LiU. Det blir då lättare att utvärdera och välja den lösning som passar bäst för just dig. Du kan på egen hand se ett flertal instruktionsvideor om både Microsoft Teams och Zoom. Det finns även information om vilket av verktygen du kan välja för olika typer av situationer. Utbildning från IT-avdelningen i verktygen finns tillgänglig och möjlighet finns också att ta hjälp av en pedagogisk utvecklare från Didacticum att diskutera vidare utveckling av läraktiviteter i ett digitalt format

Information och guider

IT-utbildningar i verktygen

Drop-in för frågor som rör programvaror

Anmäl din fråga så kontaktar IT-utbildningar dig under drop-in tiden på den dag du väljer via Microsoft Teams eller Zoom.

Ställ frågor och få tips från Didacticum

Didacticum anordnar tillfällen då du kan ta hjälp av en pedagog kring digitala verktyg och alternativa arbetsmetoder för att bedriva undervisning helt eller delvis på distans.

Länk till mer information

 


2020-03-12 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-08-24