Göm menyn

Digitala arbetsytor nu endast privata

Av informationssäkerhetsskäl kommer det från och med 9 december endast att gå att skapa privata arbetsytor i Microsoft Office-appar. Ska en arbetsyta vara publik för alla LiU-användare behöver den godkännas av IT-avdelningen.

Arbetsytor i det här fallet kan exempelvis vara ett team i Microsoft Teams eller en planeringstavla i Planner. En publik arbetsyta syns i sökningar för alla studenter och anställda på LiU. Alla kan gå med i den utan godkännande från ägarna. Innehåll som delas med medlemmarna (dokument, konversationstrådar, bilder, planeringstavlor, m.m.) är åtkomligt för alla på LiU. Risken finns att information finns tillgänglig som inte ska eller bör vara tillgänglig för alla på LiU.

Från och med den 9 december kommer ytor som användare önskar ska vara publika att behöva godkännas av IT-avdelningen. Om du skapar en arbetsyta efter den 9 december blir den automatiskt privat om inte ett godkännande av IT-avdelningen finns. Skicka vid behov en förfrågan via detta formulär.

Befintliga ytor som är publika kommer att göras till privata av IT-avdelningen i början av 2020. Om du vill kan du ändra detta på egen hand, se länkar nedan.

Dela en privat arbetsyta

Vill du att det ska vara möjligt för flera att gå med i din privata arbetsyta kan du dela länken till den i andra sammanhang (mejl, chatt, osv) och då kan vem som helst på LiU skicka en förfrågan om att gå med. Sådana förfrågningar godkänns av ägarna. Det är också möjligt att bjuda in användare direkt från den aktuella arbetsytan.

Hantering av grupp/team

Skapa privat team

Ändra ett offentligt team till privat

Ändra offentlig grupp till privat i Outlook webmail

Lägg till personer i ditt team (Microsoft Teams)

Lägg till någon som medlem (person inom LiU).

Lägg till en gäst (personer utanför LiU). Gäster kan inte lägga till nya gäster.

 

Frågor?

Kontakta IT:s Kundcenter.

Illustration över grupp som samarbetar med surfplattor och datorer kring runt bord.

 


2019-12-09 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-02-06