Göm menyn

Nytt i Teams

Microsoft Teams logotyp.Stort som smått händer i appen Microsoft Teams. Bland annat har Microsoft aviserat att chatt och videosamtal mellan användare i Teams och användare i konsumentversionen av Skype är under utveckling.

Här samlar vi några av de uppdateringarna som har införts och även som kommer att ske framöver:

  • Full funktionalitet för Teams finns nu i Google Chrome, vilket betyder att man kan ta del av funktioner så som att dela skärm och ljud i möten direkt i webbläsaren. En användare som ska delta i videomöte behöver alltså inte nödvändigtvis ladda ner Teams-klienten.
  • Det finns nu ett galleri med olika avatarer (bilder) att lägga till sitt team för att särskilja teamet från andra. Det går även att lägga till egna bilder, precis som tidigare.
  • Microsoft har annonserat att chatt och videosamtal mellan Teams och konsumentversionen av Skype är under utveckling och ser ut att kunna levereras i första kvartalet av 2020. Då kan du använda Teams för alla dina Skype-kontakter utanför LiU.
  • Privata kanaler införs i november. Det innebär att du kan skapa kanaler i ett team som bara vissa i teamet kan se.
  • Det går nu att aktivera moderering i kanaler, vilket kan underlätta för ägare av team.
  • Fliken för kalender har fått en uppdatering och liknar nu mer vyn i Outlook. Du kan skapa både vanliga möten och videomöten både i Outlook och via Teams.

Fråga om Teams

IT-avdelningen har skapat ett team i just Teams, där vi visar funktioner, berättar om uppdateringar och svarar på frågor. För att hitta det väljer du ”Gå med i eller skapa ett team” och sedan söker du efter ”Team_Teams, Frågor och Svar”.

Lär dig mer


2019-08-27 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 3 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-09-26