Göm menyn

Uppgradera från Windows 7

Bärbar dator med grafik som visar att Windows uppdateras.

Microsofts säkerhetsuppdateringar och buggfixar för Windows 7 kommer att upphöra i januari vilket innebär att datorer med det operativsystemet kommer anses vara en säkerhetsrisk. Om du har Windows 7 på din dator, kontakta IT-avdelningen redan nu för att boka in en tid för att uppgradera den eller få hjälp med avveckling.

Om det finns programvaror på datorn som inte stöds av Windows 10 undersöker IT-avdelningen vilken lösning som kan fungera för att fortsatt kunna ha en säker IT-miljö.

Exempelvis kan användare som är berörda lämna in datorn till IT-avdelningen en eftermiddag för att påbörja uppgraderingen, för att sedan få tillbaka datorn på förmiddagen dagen efter.

Observera att det är viktigt att användaren själv är med vid inlämningen av datorn för att säkerställa att bland annat filer och dokument är säkerhetskopierade.

Kontakta Kundcenter

Använd det här formuläret för att kontakta Kundcenter, så kontaktar de dig för att boka in en tid.

Berörda personer kommer att få denna pop-up med uppmaning om att boka in en tid för uppgraderingen.

Information om att söka upp IT-avdelningen för att genomföra uppdatering till Windows 10.

Varför behöver man uppdatera redan nu?

Microsoft har aviserat att supporten för Windows 7 (bland annat säkerhetsuppdateringar och buggfixar) kommer att upphöra i januari 2020. Arbetet med att avveckla Windows 7 har pågått en tid, men trots det finns många datorer kvar med Windows 7. Det är viktigt att IT-avdelningens arbetet kan fortgå kontinuerligt och att det inte en allt för stor mängd datorer fortfarande finns kvar att hantera brådskande i slutet av året.

Enligt Riktlinjer för informationssäkerhet ska operativsystemet på LiU-datorer löpande hållas uppdaterat. När ett operativsystems uppdateringar inte längre tillhandahålls av leverantören ska utrustningen av säkerhetsskäl avvecklas eller uppdateras till en version som stöds (Windows 10 för närvarande).


2019-10-14 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-02-06