MinIT uppdateras 14/11

MinIT uppdaterades den 14/11 och blir tillgängligt även för studenter. I uppdateringen kom även en funktion för återställning av bortglömt lösenord.

Den stora förändringen i uppdateringen av MinIT är att även studenter kommer att släppas in och använda sig av MinIT. Det är här som studenterna i fortsättningen kommer att installera de licenserade programvaror de kan behöva i sina studier. Funktionen flyttas alltså från Studentportalen till MinIT.

Möjligt att återställa lösenord

Nytt för alla användare är möjligheten att kunna återställa ett bortglömt lösenord till LiU-kontot. I inloggningsvyn till våra LiU-system kommer det att finnas en länk för ”Glömt lösenord?” som leder till MinIT. Lösenord kan återställas genom att verifiera din identitet med inloggningsinformation från antagning.se, ett eduID eller med hjälp av en aktiveringsnyckel som du får från kontoansvarig på din institution (eller motsvarande).

Läs och godkänn regler för användning av IT-resurser

För en del anställda visas i MinIT en notis om "Uppdaterade regler för användning av IT-resurser”. När du anställdes godkände du ett dokument som reglerade din användning av LiU:s IT-resurser. Om du ser den här notisen har dessa regler uppdaterats sen dess och du behöver nu granska och godkänna den nya versionen.

2018-11-12

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 3 gånger per termin med IT-nyheter för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-08-12