Göm menyn

IT-tekniker samlas i B-huset

Receptionens entré i B-huset.Tekniker som varit placerade i olika hus på Campus Valla kommer från och med mars att ha ett gemensamt kontor i B-husets reception. Anställda kommer där att kunna få support och det finns även möjlighet till inköp samt demo av IT-utrustning.

I början på mars kommer tekniker som för närvarande är placerade i olika kontor i E-huset, Key-huset, Fysikhuset, T-huset, D-huset samt spridda platser i B-huset etappvis att flytta till receptionens lokaler i B-huset (ingång 27). Enstaka kontorsplatser kommer att finnas kvar i Fysikhuset och D-huset under en period på grund av pågående projekt.

Du som anställda kan vid behov av teknisk support vända dig till B-huset eller ringa till Kundcenter. I B-huset finns möjlighet till inköp och demo av IT-utrustning.

Få hjälp via Kundcenter

I och med denna omorganisering vill IT-avdelningen påminna om att vid tekniska problem bör du kontakta Kundcenter istället för en enskild tekniker. På Kundcenter finns det alltid en tekniker som tar emot och hanterar ditt ärende under öppettiderna.

Via Kundcenter hjälper någon dig via telefon/mail eller så skickas ärendet vidare till den som är bäst lämpad att lösa ditt problem. Vid ärenden som kräver besök av en tekniker är det alltid någon av de tekniker som sitter i din närhet som kommer och hjälper dig. Kundcenter har även möjlighet att koppla upp sig mot din dator och felsöka ditt problem direkt genom att fjärrstyra den. 

Kommer fler ärenden in via Kundcenter kan arbetet fördelas bättre mellan teknikerna och ge en jämnare supportnivå på våra campus. IT-avdelningen kan även få mer rättvisande statistik över totalt antal supportärenden.

Kontaktinformation

helpdesk@liu.se
013-28 28 28
Du kan även skapa ett supportärende via https://minit.liu.se
Mer information om Kundcenter på Insidan

Självhjälp

Kanske kan du lösa problemet på egen hand? Instruktioner och guider för IT-tjänster hittar du här: www.liu.se/it/guide

Felsökning via fjärrstyrning (fjärrhjälp)

Mer information om det hittar du här

 


Karin Linhardt 2018-02-20 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 3 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-09-26