Göm menyn

e-postsignatur

Gemensam e-postsignatur

Alla medarbetare vid Linköpings universitet ska använda vår gemensamma e-postsignatur. En gemensam signatur ger ett enhetligt intryck och stärker vårt varumärke. 

Signaturen är dels till för att ge mottagaren information om din funktion och dina kontaktuppgifter, dels utgör den en mycket viktig del av LiU:s ansikte utåt.

För dig som har en Windows- eller Macdator som är ansluten till LiU:s AD (din dator har då ett AD-nummer på en etikett) kommer signaturen att distribueras automatiskt till Outlook och du behöver bara redigera den. Om du har något annat system behöver du lägga in signaturen själv.

Signaturen finns på svenska respektive engelska. Välj språkversion utifrån vilket språk du kommunicerar på. Blanda inte svenska och engelska i en och samma signatur.

 

Skapa din e-postsignatur (AD-kopplad dator, Outlook för Windows):

  • Öppna ett nytt meddelande i Outlook.
  • Välj Signatur/Signaturer...
  • Fyll i dina uppgifter i den svenska och den engelska signaturen. Spara.

Tänk på att du inte får ändra något annat än dina egna uppgifter. Det är inte tillåtet att ändra teckensnitt, ta bort eller lägga till text eller bilder eller på annat sätt förvanska signaturen. Detta för att enhetlighet och igenkänningsfaktor ska bli så god som möjligt.

Instruktioner till andra e-postklienter finns på zero.comaround.com/sv-se/search/content/358789/?key=026a8c9097a99bc840f6d7a7cd8fd837

Har du frågor kring hur du ska göra, kontakta Kundcentret.

 

Beslut om ny gemensam e-postsignatur för Linköpings universitet (Dnr LiU-2013-01019)


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-08