Göm menyn

Tjänster för AD-anslutna datorer

Programdistribution

Program kan installeras direkt via nätverket istället för att tekniker behöver installera dem på plats. Använd MinIT.liu.se eller Self Service på din Mac för att välja förpaketerade program.

Beroende på vilka program du behöver kommer programmen installeras sedan automatiskt utan handpåläggning. Installationen sker tyst i bakgrunden när du arbetar på din dator. Program som har rätt förutsättningar kan avinstalleras på samma sätt.

OS-distribution

Vid ny- eller ominstallation av en dator kan operativsystemet installeras direkt via nätverket. Vi kan idag erbjuda följande operativsystem:

  • Windows 10
  • macOS Catalina
  • CentOS 7 (för stationära datorer)

Inventering

För att på ett bra sätt kunna få en överblick av datorn inventeras den, inventeringen görs av datorns hårdvara samt installerade program. Den information kopplas ihop med ägaren till datorn.

Informationen finns tillgänglig för institutionens kontoansvarig och tekniker.

Rapporter

Rapporter erbjuder möjlighet att ta fram information över exempelvis antal installerade program av en viss typ eller antalet datorer som har operativsystemet Windows 7. Nya rapporter tas fram vid behov genom att kontoansvarig eller tekniker lägger en beställning till IT-avdelningen.

Klientutveckling och förvaltning

Vi kan ta en aktiv roll som systemadministratör och ansvara för delar eller hela förvaltningen av institutionens klientdatormiljö. Men också hjälpa till som stöd under ett eller flera steg för att ta fram en klient anpassad för institutionens behov.

Ta gärna kontakt med oss för att få mer information om IT-arbetsplats tjänster samt hur vi kan hjälpa till med er IT-infrastruktur.

Kontakt

Alf Segersäll, alf.segersall@liu.se


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-09-17