Göm menyn

Doodle

Doodle kan användas med ditt LiU-konto som inloggning. Du kan hitta ett gemensamt mötesdatum för en grupp personer, om du inte har möjlighet att använda t.ex. Outlook-kalendern för att hitta en mötestid. Doodle möjliggör också att skapa omröstningar om mötestillfällen där ett begränsat antal kan välja ett alternativ - att ”först till kvarn” gäller – dvs. att ett mötestillfälle kan väljas endast av en eller ett fåtal personer.

LiU tillåter inte koppling av Outlook-kalender till Doodle för anställda eftersom din kalender kan innehålla känslig eller skyddad information.

Så här gör du för att logga in:

 • Gå till https://liu.se/doodle (spara gärna adressen som ett bokmärke i din webbläsare).
 • Du skickas till LiU:s inloggningsvy. 
 • Fyll i din e-postadress på LiU (format: liuid@liu.se) och lösenord.

Det är tyvärr inte möjligt att logga in med ditt LiU-ID via app i mobil eller surfplatta eftersom Doodle inte tillhandahåller alternativet för SSO-inloggning* i de apparna ännu (september 2020). 

Hantering av data i molntjänster

Tänk på att när du använder en molntjänst kan leverantören av tjänsten ta del av och spara den information (data) du delar i deras tjänst. Läs integritetspolicyför tjänsten i fråga för detaljer kring hur just den leverantören hanterar information.

Doodles integritetspolicy (privacy policy)

 

*SSO står för Single Sign On och innebär att tjänsten du använder har möjliggjort inloggning via ett befintligt konto i en annan tjänst, i det här fallet ditt LiU-konto.

Kalenderkoppling till Doodle aktiverad

LiU har aktiverat möjligheten att ansluta sin kalender till Doodle. Anslutningen gör det möjligt att använda fler av funktionerna i Doodle och att enklare besvara förfrågningar om bokningar. Samtidigt är det viktigt att ha i åtanke att leverantören då har teknisk möjlighet att ta del av all din information i kalendern.

 • Anslutning av kalender till Doodle ska göras med stor försiktighet. När anslutningen inte längre behövs ska den tas bort. Information om hur man ansluter och tar bort anslutningen finns på Servicewebben.
 • Doodle får teknisk tillgång till all information i kalendern. Var mycket försiktig så att du inte lägger in information som inte Doodle har rätt att ta del av, vare sig i ärenderaden eller inbjudans innehållstext.
 • Tänk på att känsliga personuppgifter och information som omfattas av sekretess inte får behandlas i kalendern överhuvudtaget, vare sig du ansluter kalendern eller inte.
 • Du som ansluter din kalender till Doodle ska granska inbjudningar du tar emot så snart som möjligt, och om de innehåller konfidentiella uppgifter så ska inbjudan avvisas omgående.

Några tips för dig som bokar möten där känslig information ska avhandlas:

 • Om vem du bokar med är känsligt, till exempel om de är deltagare i ett forskningsprojekt, överväg att inte lägga in dem som deltagare i din kalender (och skriv inte ut deras namn).
 • Använd en intetsägande ärendetext. Skriv t.ex. bara ”Samtal” hellre än ”Rehabsamtal A.V.”. Skriv inget mer i bokningen.
 • Om du behöver skicka med information du inte är bekväm med att Doodle får tillgång till, lägg det i ett dokument på Onedrive som du delar till deltagarna. Tänk på att inte lägga information som omfattas av stark sekretess, eller känsliga personuppgifter, på Onedrive.
 • Om du behöver skicka med känsliga personuppgifter eller information som omfattas av stark sekretess, lägg det på fillagret i en samarbetsmapp som du ger deltagarna behörighet till, eller delge dem informationen via andra kanaler.

Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-09-25