Göm menyn

Info om leveranser och tilfälliga prishöjnigar inom ramavtalet hygien- och städprodukter

Leverantören inom ramavtalet hygien- och städprodukter, Procurator, har beslutat att prioritera samhällskritiska leveranser och meddelar följande:

”Om era verksamheter stängs p.g.a. karantän eller efter myndigheters beslut riskerar vi att få stora volymer i retur som behöver omhändertas. Det i sin tur påverkar vår förmåga att leverera till samhällskritiska funktioner som behöver sitt material.

Vi ber er därför att iaktta följande:

  • Säkra upp att ni kan ta emot order innan ni lägger er beställning
  • Om er verksamhet stängs och ni inte kan ta emot er order - meddela vår kundservice omgående. Det är inte säkert vi hinner pausa den, men vi ska göra vårt bästa
  • Av de restnoterade produkter vi får hem prioriterar vi att leverera till samhällskritiska instanser som sjukvård och äldreomsorg. Vi ber er om tålamod med vår personal, speciellt kundtjänst, som är starkt överbelastad och därför inte kan vara lika snabb på att svara”
  • Om mottagare saknas vid leveransförsök och ordern kommer i retur tillkommer en merkostnad för extra transport och hantering”

 

Leveranser inom ramavtalet hygien- och städprodukter
Leverantören inom ramavtalet hygien- och städprodukter, Procurator, meddelar tillfälliga prishöjningar för produkter med hög efterfrågan på grund av Covid-19. Det gäller för t.ex. filtrerande halvmasker, skyddsdräkter, vissa skyddsglasögon, vissa visir, en del engångsmaterial, ytdesinfektion och handdesinfektion. Prishöjningen görs med anledning av att den globala efterfrågan på dessa produkter har förändrats dramatiskt under de senaste veckorna på grund av coronaviruset. Tillgång till råvaror, tillverkningsprocesser och leveranser är under enorm press vilket resulterar i höjda priser från leverantörer och långa ledtider utom Procurators kontroll.

Så snart de är tillbaka till normala produktionsvillkor återgår de till normala avtalspriser igen.

Katalogen i Raindance hinner inte alltid uppdateras p g a att Procurator justerar i sina system under tiden, vi ber om överseende med detta.


2020-03-17
Sidansvarig: eva.rosell@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-03-30