Göm menyn

Finansieringsdatabasen Research Professional

Research Professional är en onlinedatabas över forskningsfinansieringsmöjligheter i hela världen. Databasen omfattar utlysningar från över 10 000 finansiärer vilket inkluderar allt från större välkända finansiärer som exempelvis EU-kommissionen och Vetenskapsrådet till mindre stiftelser, föreningar, organisationer och forskningsråd.

Linköpings universitet har en prenumeration som möjliggör att alla anställda vid LiU har tillgång till Research Professional. Du får ut mest av Research Professional om du skapar ett eget konto. Det gör det möjligt att spara sökningar och skapa bevakningar på utlysningar från utvalda finansiärer eller forskningsområden.

Är er institution eller forskargrupp är intresserade av en introduktion av Research Professional? Kontakta gpo@liu.se så skräddarsyr vi ett upplägg utifrån era behov och intressen.

 

Åtkomst till webbplatsen

När du använder din LiU-dator på campus

Om du sitter på någon av LiU:s campus kommer du direkt till startsidan när du besöker Research Professional. Då kan du börja använda sökfunktionen direkt, men om du vill spara eller komma åt personligt sparad information kommer du att bli ombedd att ange ditt lösenord.

Om du inte har ett eget konto kan du skaffa ett genom att följa instruktionerna nedan.

 

När du använder en dator utanför campus

Det är möjligt att komma åt Research Professional utanför campus på två sätt:

a) Logga in via ditt personliga konto i Research Professional. Vill du kunna spara dina sökningar krävs det att du loggat in via ditt personliga konto.

b) Besök databasen via denna länk (proxylänk från biblioteket) så skickas du automatiskt till universitets nätverk och kan använda Research Professional på samma sätt som om du befann dig på campus.

 

Skapa ett personligt konto

  1. Besök www.researchprofessional.com
  2. Klicka på "Log in" i högra hörnet
  3. Välj "Linköping University" i rullistan under rubriken "With your university account" och klicka på "Log in"
  4. Logga in med ditt vanliga LiU-ID och tillhörande lösenord
  5. Klicka på "create a new account"
  6. Fyll i formuläret
  7. Klicka på "create account"

Det är möjligt att knuta sitt konto till sitt LiU-ID (SWAMID) i efterhand. Guide finns här.

 

Söka efter finansiering

Klicka på fliken Funding i det övre verktygsfältet. Det finns två sätt att söka efter finansiering:

1) Simple Search: Skriver dina nyckelord fritt i ett sökfält och få förslag på möjliga discipliner, finansiärer, typer av utmärkelse och fri text.

opportunities

 

 

 

2) Advanced search: Du kan söka med en kombination av alla kriterier för att få en skräddarsydd anpassning av resultatet. Detta görs enkelt genom att trycka på knapparna med olika kriterier, se nedan.

Search

 

 

 

 

Spara en sökning eller finansieringsmöjlighet

1) Om du vill spara en sökning. Ovanför sökrutan ser du på knappen Save, klicka på denna för att spara dina sökkriterier.

2) Om du vill spara en finansieringsmöjlighet. Ovanför sökresultaten ser du knappen Bookmark, klicka på denna för att spara enskilda finansieringsmöjligheter.

Dina sparade sökningar och finansieringsmöjligheter kommer listas till höger på din sida för Funding.


Skapa e-postbevakning

Följ stegen ovan i "Spara en sökning eller finansieringsmöjlighet". I popup-fönstret väljer du knappen "Save and Alert" så kommer du skapa en bevakning. Du kommer sedan att få ett mail varje fredag med nya finansieringsmöjligheter som matchar dina sökkriterier.

 

Får du för få eller för många träffar?

Ett sätt att göra dina sökningar mer relevanta är att ändra inställningar när du lägger till sökord utifrån disciplin. En kort guide kring vad de olika alternativen innebär finns här nedan. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer.

Research Professional

Användbara sökningar

Här har vi samlat ett antal sparade sökningar i Research Professional med utlysningar som är öppna för forskare vid LiU. Följ länkarna nedan för att titta närmre på utlysningarna. Det är även möjligt att spara ner och anpassa sökningen i ditt konto i Research Professional eller aktivera mailutskick när nya utlysningar presenteras.

Kontakta grantsoffice@liu.se så hjälper vi din
institution eller forskargrupp att skapa en sökning utifrån era intressen och behov.

 

Exempel: senaste träffarna i sökningen med utlysningar från EUROPEISKA finansiärer


Sidansvarig: marie.helsing.vastfjall@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-08-25