Tre LiU-forskare beviljas konsolideringsbidrag från VR

Den 30 november 2020 publicerades Vetenskapsrådets beslut om konsolideringsbidrag. Av de totalt 20 beviljade bidragen har tre gått till forskare vid LiU. 12 miljoner under en sexårsperiod beviljades till Anna Storm, professor vid Institutionen för Tema, för projektet "Kärnkraftsnatur", Anita Öst, universitetslektor vid Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper, för projektet "Epigenetisk programmering av nästa generations metabola hälsa - är spermiernas metabolism en del av det?", samt till Magnus Jonsson, universitetslektor vid Institutionen för teknik och naturvetenskap för projektet "Varierbara organiska hyperboliska nanoantenner". Stort grattis från oss på Grants and Program Offices (GPO)!

Josefin Fernius och Charlotte Lundgren, forskningskoordinatorer vid GPO, hade tillsammans med Silje Lundgren, forskningskoordinator vid Institutionen för Tema, en rådgivande funktion i arbetet med Anna Storms ansökan. Josefin Fernius bistod också under arbetet med Anita Öst och Magnus Jonssons ansökningar.

2020-12-04

Sidansvarig: marie.helsing.vastfjall@liu.se