Grants Office nyhetsbrev juni 2020

juni2020

Hej,

Snart är det dags för skolavslutningar, midsommar och sommarledighet. Vi lämnar en vår som varit allt annat än vanlig bakom oss och kliver in i en sommar som säkert inte heller blir riktigt som vanligt.

Linköpings universitet har befunnit sig i distansläge sedan i mars och vi har succesivt fått vänja oss vid att sköta både fikastunder och möten via nätet. Forskningsfinansiärer runt om i världen har utlyst dedikerade medel för forskning kring covid-19, och fått skjuta fram sista ansökningsdag för många av sina ordinarie utlysningar och förlängt rapporterings- och projektperioder. För att underlätta för dig som söker forskningsmedel eller har pågående forskningsprojekt har vi samlat relevant information om forskningsfinansiering kopplat till covid-19 på vår hemsida. EU-kommissionen lanserade under våren the European Research Area (ERA) corona platform där de samlar all information om uppskjutna deadlines inom Horizon 2020 och särskilda utlysningar kring covid-19.

Samtidigt är det såklart mycket som pågår vid sidan om coronapandemin. Grants Office fortsätter stötta er som ansöker om forskningsmedel och driver forskningsprojekt vid LiU. Kontakta oss på Grants Office som vanligt om du planerar att söka medel från EU:s ramprogram Horizon 2020. Tveka inte heller att höra av dig om du har frågor rörande annan extern forskningsfinansiering. Du når oss enklast på grantsoffice@liu.se. I slutet av maj kunde vi dessutom glädjas åt att tre nya forskningsprojekt beviljats finansiering inom Horizon 2020. Läs mer om detta längre ner i nyhetsbrevet.

Vi vill nu passa på att önska er alla en trevlig sommar, och hoppas vi kan ses utan att helt behöva förlita oss på tekniska hjälpmedel i höst!

• Forskningsfinansiering kopplat till covid-19
  • LiU medverkar i tre nya EU-finansierade nätverk
  • Program- och projektkoordinering via Grants Office
  • Organisationsförändring hos oss