Göm menyn

Varmt välkommen till Linköpings universitet!

HR-direktör Pia Rundgren

Jag hoppas att du ska trivas med ditt nya arbete här på universitetet. Att du ska uppleva att du har kommit till en arbetsplats där du blir sedd och respekterad för den du är och för din kompetens och att din nya arbetsgivare erbjuder dig kvalificerade och intressanta utmaningar i en stimulerande miljö. Ja, en arbetsplats som du ska känna entusiasm och stolthet över.

Välkommen!

Pia Rundgren
HR-direktör
 

Vår berättelse – se filmen som speglar vår identitet

”Linköpings universitet föds i en tid av framåtanda. Industrin tuffar på sedan decennier, folkhemmet glänser och det svenska samhället väcker beundran världen över. Framgången kräver kvalificerad arbetskraft och stimulerad av generösa studielån står nästa generation redo att ansluta sig till landets lärosäten.”

LiU i siffror

1975 fick Linköping sitt universitet, det sjätte i Sverige. Sedan dess har verksamheten vuxit och Linköpings universitet, LiU, har expanderat till både Norrköping och Stockholm. Vi har 32 000 studenter och 4 000 medarbetare vid fyra campus.

Klicka på bilden till höger för att öppna i ett större fönster. ÅR 2019

Fler siffror och information hittar du på liu.se

Forskning, utbildning, samverkan

Våra huvuduppgifter är:

Vi är en självständig myndighet. Det betyder att vi bestämmer vilka utbildningar vi vill ge och hur de ska läggas upp. Samma utbildning kan därför se olika ut vid olika universitet och högskolor.

Introduktionsdag för nyanställda

Två gånger om året anordnar vi introduktionsdagar för nya medarbetare. Då får du veta mer om LiU:s övergripande strategiska arbete, vår omvärld och invärld och kärnverksamhet; grundutbildning och forskning.

Läs mer
 

Kontakt

Har du frågor om din anställning eller din introduktion? Kontakta HR-partnern på din institution/ motsvarande. Till kontaktuppgifter på liu.se

Saknar du något värdefullt på de här sidorna? Har du synpunkter på innehållet? Kontakta kommunikatör Sara Hammarsten
 

Förmåner för anställda

Läs mer om förmånerna på liu.se
 

Vi berättar

Det är bland annat genom våra berättelser vi kan uttrycka vilka vi är, vad vi kan, gör och står för. Det är en fantastisk miljö vi arbetar i och verksamhet vi bedriver. Vi vill att LiU ska fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och ett attraktivt universitet att studera vid. 


Sidansvarig: pia.rundgren@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-08-12