Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Hand håller mobiltelefon där appen Mitt Campus visas.

Felanmälan och störningar

Brandlarmstest, elavbrott och underhållsarbeten kommer nästan alltid olägligt. Nu finns appen Mitt Campus där du både får koll på störningar och enklare kan göra felanmälningar till Akademiska Hus.

Zoom logotyp.

Möteskod eller lobby för alla Zoom-möten

Från den 27 september ändrar Zoom standardinställning för möten så att det blir obligatoriskt med antingen möteskod (tidigare benämnt som möteslösenord) eller lobby. De möten som saknar något av dessa kommer få en lobby tillagd till mötet automatiskt.

Bild: Flygbiljetter

Ingen utdelning av resebidrag i höst

Under flera år har det delats ut resebidrag till unga forskare vid LiU från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. På grund av coronapandemin har stiftelsen nu meddelat att inga resebidrag kommer att delas ut under 2020.

Bild: Spelplan

Megagame om miljön

The Climate change megagame är ett forskningsprojekt som undersöker hur ett ”megagame” kan användas för att förmedla kunskap om klimatförändringarna. Vill du vara med och spela?

Bild: Mats Nåbo betraktar utställningen om hållbar design

Premiärvisning på LiU

En utställning med fokus på hållbarhet av unga svenska formgivare gästar nu Campus Valla och Mekoteket i A-huset. Studenter och medarbetare har en unik chans att vara först i Sverige att se den kringresande utställningen, Sustain Able Voices. Den ska sedan visas under kulturveckan i Norrköping.

Illustration av kontorsplats hemma.

Se ditt kursrum med en students ögon

Du kan nu skapa ett så kallat ”Lisam studentkonto” för att kunna logga in och visa ett kursrums innehåll i Lisam på samma sätt som en student ser det.

Bild: Cyklar på Campus Valla. Foto: Anna Nilsen.

Europeiska trafikantveckan

Den 16 till 22 september lägger Linköping extra fokus på fossilfria resor för att uppmärksamma den europeiska trafikantveckan.

Bild: Popveckan i C-huset 2019. Foto: Magnus Johansson

Popveckan blir digital

Populärvetenskapliga veckan, i år den 20-23 oktober, har blivit en trevlig tradition, inte enbart för gymnasieelever. En och annan anställd passar på att höra LiU:s forskare berätta om sitt arbete. I år blir popveckan digital.

Bild: Grafisk mönster

Så tycker vi om dagens intranät

Under några veckor i april fick alla medarbetare möjlighet att delta i en nollpunktsmätning om hur LiU:s nuvarande intranät står sig i förhållande till de behov som finns. Nu kan du ta del av resultatet från mätningen!

Bild: Rektorskedjan. Foto: Magnus Johansson

Tillfälligt stängt i Studenthuset

Lördag den 3 oktober kommer Studenthuset att hållas stängt. Då äger den traditionsenliga rektorsinstallationen rum. Det är då den nya rektorn håller sitt installationstal och ta emot rektorskedjan av sin företrädare.


Läs fler nyheter

Läs mer

LiU:s värdegrund

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch

Nytt intranät på LiU

Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Coronavirus - så agerar LiU
 

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 


Driftinformation

 

Reportage

Fakultet - en podcast som gör forskningen personlig

Mobiltelefon med podcasten Fakultet uppe.De som jobbar med podcasten Fakultet har hela tiden varit inne på nyttan, skälen till varför forskning behövs. Hur blir världen bättre av det här? Nu börjar förberedelserna för tredje säsongen av Fakultet där Anneli Norberg är producent.

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Simon Haikola har befordrats till universitetslektor i tema teknik och social förändring vid Tema från den 1 maj 2020.

Christina Samuelsson har befordrats till professor i logopedi vid BKV från den 1 juli 2020.

Mer Namn & Nytt

 

Distansveteran

Bild: Edyta Just

 

 

 


Distansläget för svenska universitet har för många inneburit nya tankar på hur man på ett bra sätt undervisar när studenterna inte finns i samma rum som man själv. Några som är gamla i gamet är Tema Genus där man sedan 2012 bedrivit undervisning på distans.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 6642

 

Kalendarium

BKV Faculty Club (2020-09-29)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-09-23