Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Akademisk högtid 2019. Foto: Peter Holgersson

Akademiska högtiden ställs in

Det blir ingen akademisk högtid 2020. Under rådande omständigheter och de rekommendationer som gäller för stora sammankomster med anledning coronapandemin, har Linköpings universitet beslutat att ställa in årets evenemang.

Bild: Digital tenta. Foto: Charlotte Perhammar

Så blir restriktionerna i höst

Linköpings universitet övergår från höstterminens start stegvis till campusförlagd verksamhet men med restriktioner för att hindra smittspridningen av covid-19. Det innebär bland annat prioriteringar kring vad som kan fortsätta göras digitalt eller i mer ordinarie former.

Skiss: Intranät i Sharepoint

Nytt intranät – hur långt har vi kommit?

Trots distansläge och coronafokus har projektet Nytt intranät jobbat på med bland annat teknik, förvaltning, användartester och navigering. Håll dig uppdaterad med utvecklingen av vårt nya intranät!

Bild: Mefacks kansli, Sandbäcksgatan

Effektivare med EKUS

Effektiviseringsutredningen är slutförd. Men några uppdrag, som lades ut på verksamhetsstödet pågår fortfarande. Ekonomienheten på Campus US är en pilot under två år, där ekonomer arbetar samlat för flera institutioner.

Bild: Therese Lindkvist och Priya Eklund. Foto: Charlotte Perhammar

Bättre mottagning

Att förbättra LiU:s mottagning av internationella medarbetare var en av flera separata uppgifter som kom fram genom Effektiviseringsuppdraget. Därför finns nu ett utökat centralt stöd som gör att institutionerna kan inrikta sig mer på varje enskild individ.

Dialogruta med varning för virus.

Ny säkerhetsfunktion för filer aktiverad

En ny säkerhetsfunktion, Advanced Threat Protection, som söker nu igenom filer i Teams, Sharepoint och Onedrive efter virus.

Bild: LiU-flaggor

Förändringar inom UF

Universitetsförvaltningens kansli avvecklas som organisatorisk avdelning från den 1 juni 2020, verksamheterna och medarbetarna övergår till placering vid andra enheter inom förvaltningen.

Bild: Rektor Helen Dannetun. Foto: Charlotte Perhammar.

Rätt tid att sluta

Efter nio år som LiU:s högsta chef slutar Helen Dannetun som rektor. Men hon stannar på universitetet och hoppas på uppdrag också i fortsättningen.Så hur har de här åren varit? Och hur blir livet som post-​​rektor?

Fyra studenter som går i en korridor i C-huset.

Välkommen tillbaka till campus i höst!

Linköpings universitet öppnar successivt i höst. Regeringen gav beskedet att universitet och högskolor kommer att gå tillbaka till ordinarie verksamhet i höst vid en presskonferens under fredagseftermiddagen.

Bild: Jan-Ingvar Jönsson, ny rektor vid LiU. Foto: Charlotte Perhammar

Klart med ny rektor

Nu har regeringen fattat det formella beslutet: Jan-Ingvar Jönsson blir ny rektor vid Linköpings universitet. Rektorsskiftet sker den 1 juli 2020.


Läs fler nyheter

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fr�ga just nu

Läs mer

Ledningspodden

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch

Nytt intranät på LiU

Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Coronavirus - så agerar LiU
 

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 


Driftinformation

 

Reportage

Nöden har ingen lag

Bild: Toapappersrulle. Foto: Charlotte PerhammarNär vården prioriteras, varor fastnar i hamnen, samtidigt som kraven på extra noggrann hygien ökar och fler letar sig tillbaka till campus – då blir det brist på hygienartiklar och toapapper och toaletter måste stängas.

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Jonas Bergman Ärlebäck har befordrats till biträdande professor i matematikdidaktik vid MAI från den 1 mars 2020.

Lasse Jensen har befordrats till biträdande professor i vaskulär biologi vid HMV från den 1 mars 2020.

Mer Namn & Nytt

 

Distansveteran

Bild: Edyta Just

 

 

 


Distansläget för svenska universitet har för många inneburit nya tankar på hur man på ett bra sätt undervisar när studenterna inte finns i samma rum som man själv. Några som är gamla i gamet är Tema Genus där man sedan 2012 bedrivit undervisning på distans.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 473

 

Kalendarium

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-05