Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Hemarbetsplats sett från medarbetarens vy - uppfälld laptop och katt som tittar ut genom fönstret.

LiU fortsätter med hemarbete till 28 mars

I enlighet med de förlängda nationella restriktioner som regeringen presenterat den 21 januari kommer LiU att fortsätta uppmana sina studenter och medarbetare att arbeta hemifrån. Regeringens besked gäller i första hand fram till 7 februari men LiU har sedan tidigare beslut om att all icke nödvändig närvaro i LiU:s lokaler ska undvikas och detta beslut gäller nu fram till och med 28 mars.

Porträtt av Maria Brandén, bakom syns vatten, Motala ström.

Maria Brandén ny föreståndare för IAS

Stöttande, engagerad och närvarande. Inte någon som petar i detaljer. Så vill den nya föreståndaren för IAS, Institutet för analytisk sociologi, vara. ”Jag hoppas och tror att jag är en bra chef”, säger hon.

Porträtt av Sabrina Thelander utomhus, i bakgrunden vinterlandskap.

En generös ledare som brinner för att skapa ett bra teamwork

Hon är en omtyckt ledare och chef som drivs av att känna att det arbete som hon och hennes team utför är viktigt och meningsfullt. Hon vill att hennes medarbetare ska känna engagemang och glädje när de utför sitt arbete. Möt Sabrina Thelander, chef för Uppdragsutbildningsenheten – utsedd till 2020 års ledare/chef vid LiU.

Collage av en massa personbilder.

Didacticum och IT-utbildarna Årets team

LiU delar årligen ut ett pris för ”Årets team”, som genom sitt goda samarbete bidragit till universitetets utveckling. Denna gång gick priset till Didacticum och IT-utbildarna, som haft ett ovanligt spännande år.

Hand som håller i en smartphone där en påminnelse om tentamen är inringad i LiU-appen.

Stopp för oanmälda salstentor

Nu måste studenter anmäla sig i förväg på samtliga salstentor. Nya påminnelsefunktioner lanseras därför i LiU-appen och Studentportalen. Kravet på registrering skjuts emellertid på framtiden.

Person med träningskläder

Nytt år och höjt friskvårdsbidrag

Från och med 2021 höjs friskvårdsbidraget från 2 000 kr till 2 500 kr och nu kan du nyttja alla friskvårdsaktiviteter som Skatteverket godkänner. Hur kan du använda bidraget i pandemitider?

Illustration av person håller i mobiltelefon.

Operatörsbytet: viktigt om SIM-korten

Inför bytet av telefonoperatör till Telenor den 3 februari kommer ett kuvert med nytt SIM-kort att distribueras till dig. På dokumentet i kuvertet finns ett tillfälligt telefonnummer som är felaktigt. Ignorera det – du kommer att behålla samma telefonnummer som du har i dagsläget. Notera också att informationen på baksidan av kuvertet är riktat till privatpersoner, inte företag. Ta istället del av information som finns här på Insidan.

Porträtt av Aseel Berglund, utomhus i motljus.

Aseel Berglund är årets entreprenöriella lärare

Priset till årets entreprenöriella lärare gick i år till Aseel Berglund, universitetslektor vid Institutionen för datavetenskap. Hon får utmärkelsen för sitt gränsöverskridande och innovativa arbete med såväl undervisning som entreprenörskap inom spel.

Sabrina Thelander

Sabrina Thelander är LiU:s bästa chef och ledare

I dag delades 2020 års Chef- och ledarpris, Teampris och ett hedersomnämnande till Teampriset, ut under den digitala chefdagen. Det blev en något annorlunda prisutdelning än vanligt, men glädjen gick inte att ta miste på.

Studenthuset i vinterlandskap, motsol.

LiU och nya pandemilagen – vad gäller?

Från 10 januari gäller den så kallade pandemilagen som bland annat reglerar hur många besökare som får vistas i vissa lokaler samtidigt. LiU:s verksamhet omfattas mycket lite av lagen och bedömningen är att de åtgärder som tidigare införts gäller fortfarande och inte påverkas av den nya lagen.


Läs fler nyheter

Läs mer

LiU:s värdegrund

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch

Nytt intranät på LiU

Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Coronavirus - så agerar LiU
 

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 


Driftinformation

 

Reportage

Fakultet - en podcast som gör forskningen personlig

Mobiltelefon med podcasten Fakultet uppe.De som jobbar med podcasten Fakultet har hela tiden varit inne på nyttan, skälen till varför forskning behövs. Hur blir världen bättre av det här? Nu börjar förberedelserna för tredje säsongen av Fakultet där Anneli Norberg är producent.

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Simon Haikola har befordrats till universitetslektor i tema teknik och social förändring vid Tema från den 1 maj 2020.

Christina Samuelsson har befordrats till professor i logopedi vid BKV från den 1 juli 2020.

Mer Namn & Nytt

 

Distansveteran

Bild: Edyta Just

 

 

 


Distansläget för svenska universitet har för många inneburit nya tankar på hur man på ett bra sätt undervisar när studenterna inte finns i samma rum som man själv. Några som är gamla i gamet är Tema Genus där man sedan 2012 bedrivit undervisning på distans.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 3562

 

Kalendarium

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-01-22