Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Illustration av hand som håller i mobiltelefon.

Alternativ e-post och mobilnummer

Genom att fylla i ett sms-nummer och en alternativ e-postadress kan du vara kontaktbar även om din ordinarie jobbtelefon och/eller e-postadress på jobbet inte är nåbar. Förslagsvis kan du använda ett privat mobilnummer och privat e-postdress. Länken tar dig direkt till MinIT där du kan logga in och lägga till detta.

LiU-personal i kö utanför Servicepunkten.

Skicklig nätfiskeattack drabbade många

I onsdags, den 24 juni 2020, utsattes Linköpings universitet för en nätfiskeattack, vilken ledde till att flera LiU-medarbetares och ett fåtal studenters konton tillfälligt stängdes av.

Illustration av dator med e-postnotis.

Konton tillfälligt avstängda efter nätfiske

(Uppdaterad fredag 26/6 16:00) Drabbade konton har tillfälligt stängts av. Information om återaktivering av konton finns nu tillgänglig.

Bild: Helen Dannetun vid avtackningen. Foto: Magnus Johansson

Sista dagen som rektor

Den 30 juni gör Helen Dannetun sin sista arbetsdag som rektor för LiU. Tidigare i juni hölls en delvis digital avtackning i universitetsparken med sång, tal och hälsningar. Nu kan du se ett urval från den filmade avtackningen.

Illustration av tvåstegsverifiering.

Gör en insats för att undvika kontokapning

Under de senaste åren har obehörigas missbruk av kapade LiU-konton blivit ett allt större problem, ibland med allvarliga konsekvenser för universitetet. Merparten, kanske samtliga, incidenter hade kunnat förhindras om tvåstegsverifiering varit aktiverat på LiU-konton.

Bild: Inifrån D-huset under ombyggnad. Foto: Peter Modin.

D-huset och Zenit tar form

Snart är hela universitetsförvaltningen samlad när 300 medarbetare kan flytta in i ombyggda och renoverade lokaler i D-huset och Zenit. Nu får man en allt tydligare bild av hur det kommer att se ut i lokalerna.

Bild: Bordspratare

Infomaterial om distans

Inför höstterminen och den successiva återgången till campusförlagd verksamhet har alla ett ansvar att göra allt man kan för att underlätta den fysiska distanseringen. Nu finns olika typer av informationsmaterial att ladda ner eller beställa.

Doodle logo.

Nu kan du använda Doodle

Doodle är nu godkänd som molntjänst och du kan använda det i tjänsten för att hitta mötestider för en grupp eller med en person. Använd ditt LiU-ID för inloggning – inget extra konto behövs!

Illustration över grupp som samarbetar.

Utforska moderna samarbetsrum

Möjligheten att skapa klassiska samarbetsrum/informationsrum i Lisam kommer att stängas 30 september 2020. Alternativet, som fungerar redan idag, är att skapa moderna samarbetsrum.

Bild: Pengar vid bankomat

Sök forskningsfinansiering med CENIIT

Syftet med CENIIT är att stödja forskning om användningen av informationsteknologi inom industriprodukter och processer, samt att ge finansiering till yngre forskare för att uppmuntra bildandet av nya forskargrupper. Deadline 11 september.


Läs fler nyheter

Läs mer

Ledningspodden

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch

Nytt intranät på LiU

Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Coronavirus - så agerar LiU
 

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 


Driftinformation

 

Reportage

Nöden har ingen lag

Bild: Toapappersrulle. Foto: Charlotte PerhammarNär vården prioriteras, varor fastnar i hamnen, samtidigt som kraven på extra noggrann hygien ökar och fler letar sig tillbaka till campus – då blir det brist på hygienartiklar och toapapper och toaletter måste stängas.

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Simon Haikola har befordrats till universitetslektor i tema teknik och social förändring vid Tema från den 1 maj 2020.

Christina Samuelsson har befordrats till professor i logopedi vid BKV från den 1 juli 2020.

Mer Namn & Nytt

 

Distansveteran

Bild: Edyta Just

 

 

 


Distansläget för svenska universitet har för många inneburit nya tankar på hur man på ett bra sätt undervisar när studenterna inte finns i samma rum som man själv. Några som är gamla i gamet är Tema Genus där man sedan 2012 bedrivit undervisning på distans.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 5578

 

Kalendarium

Det finns för närvarande inget innehåll.

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-07-01