Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum. Foto: Wikipedia

Vårlunch med AF

Välkommen till Vårlunch med historisk föreläsning i Linköpings Slotts-och Domkyrkomuseum med efterföljande Valborgshögtidligheter på borggården.

Bild: Erik Berggren, ISV och REMESO.

Berggren prisas av AF

AF-priset till Kjell Norbergs minne för år 2018 har tilldelats forskningskoordinator Erik Berggren, ISV och REMESO. Priset överlämnades av Akademiska föreningens ordförande i samband med föreningens årsmöte.

Bild: Professor emeritus Johnny Ludvigsson

AF-pris till Ludvigsson

AF-priset för 2018 har tilldelats professor emeritus Johnny Ludvigsson. Priset överlämnades av Akademiska föreningens ordförande i samband med IKE Faculty Club.

Bild: Kalasmottagning 2018. Foto: Josefine Loftenius

Visa upp dig på Kalas

Vill du visa upp din enhet eller verksamhet under Kalasmottagningen? Ta chansen och anmäl ditt intresse till Kalasmottagningen som nu är igång med förberedelserna.

Närbild av uppslagen bok.

Uppgifter om boklån exponerade på nätet

Sedan 2012 har information om låntagare och deras lån av tryckta böcker via LiU-bibliotekens utlåningsautomater exponerats på internet. En felaktig implementering av automaternas administrativa gränssnitt hos leverantören är orsaken. Automaterna är tagna ur bruk och biblioteket ser allvarligt på händelsen.

Bild: LiU-ballonger

Invigning Infocenter

Den 2 maj startar Infocenter, en ny funktion som blir En, enklare, väg in till LiU. Det firas med högtidlig invigning torsdag 2 maj på Campus US. Alla välkomna!

Bild: Biblioteket, Campus Valla

Biblioteket firar 50

I år är det 50 år sedan Linköpings högskolas bibliotek grundades. Om bibliotekets historia går att läsa i en nyutkommen bok av Peter Igelström och Christina Brage och i bibliotekets blogginlägg.

Bild: Fasaden Studenthuset

Infomöte Campus LiU

Välkommen till informationsmöte om flytt till Studenthuset samt info om D-huset och Zenit. Torsdag 25 april kl 12.30 – 14.00, I-huset, sal I101. OBS! Ny tid och lokal!

Logotyp Microsoft Teams.

Teams ersätter Skype den 15 maj

Se vad som kommer ske i övergången och hur du ska göra med chatt och onlinemöten hädanefter. OBS! Datumet för att starta din synkning av kontakter har flyttats fram till den 23 april.

Surfplatta uppställd i grön fåtölj.

Utvecklade app för yoga på distans

Ett samarbete mellan IT-avdelningen och forskare på IMH resulterade i utveckling av en yoga-app som har använts i ett projekt kring hälsoeffekter av yoga på distans. Det resulterade även i ett givande samarbete internt.
– Det kändes tryggt att det fanns resurser inom LiU, säger Anna Strömberg.


Läs fler nyheter

 


Driftinformation

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchNytt LADOK på LIU
Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Digital examination

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Vad är Plan S?

Bild: Johanna Nählinder, Koordinator för forskningsstödPlan S är ett initiativ från ett antal stora forskningsfinansiärer i Europa som vill att all offentligt finansierad forskning blir fritt tillgänglig. Men vad innebär Plan S, egentligen. Koordinator för forskningsstöd, Johanna Nählinder, försöker reda ut.

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Malin Eliasson förordnas som enhetschef för Antagningsenheten, UF, från den 6 maj 2019.

Silje Lundgren har tillträtt tjänsten som föreståndare för Forum för genusvetenskap och jämställdhet vid Tema från den 1 januari 2019.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Ulla Örnberg. Foto: Mikael SönneDet började som ett tillfälligt vikariat i ett halvår och slutade med nästan ett halvt sekel på samma arbetsplats – men i maj går en av LiU:s verkliga trotjänare i pension. Sedan behövs det tre personer för att ersätta Ulla Örnberg.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 1404

 

Kalendarium

Matematiska kollokviet (2019-04-24)
IAS Seminarium (2019-04-25)
Gästseminarium (2019-04-25)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-04-18