Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Föreläsning

Jobba på Didacticum

Nu söker Didacticum pedagogiska utvecklare på tre år med start våren 2020. Medarbetare med olika disciplinär bakgrund och erfarenhet i en omfattning av 25 – 75 procent.

Bild: DA-enheten

Öppet Hus hos DA

Välkommen till Dokument- och arkivenheten som håller Öppet Hus 27-28 maj. Passa på att hälsa på alla som arbetar på DA-enheten och se vad du kan få hjälp med!

Bild: Fjärrkyla, en av stationerna i Walk the Talk

Walk the Talk - återinvigd

Walk the Talk är en utställning om miljö och hållbarhet vid LiU. Tillgänglig för alla, alltid. Den har funnits sedan 2012. Nu har den uppdaterats och utökats och i maj 2019 återinvigdes den. Ta en snabbtitt på tre av stationerna!

Illustration av person framför dator som gör en omstart.

Plötsliga omstarter

IT-avdelningen har fått in flera fall där medarbetares Windows-datorer startar om plötsligt och oannonserat, ibland upprepade gånger. Detta beteende följer inte de inställningar och konfigurationer LiU har på sina datorer och är därför felanmält till Microsoft. IT beklagar de störningar och den irritation detta skapat i verksamheten och hoppas på snabb åtgärd från Microsoft. Uppdateringar om ärendet läggs i driftinfo.

Bild: Ballonger

Öppet hus i Utsikten

Onsdag den 29 maj firar vi att vi har ”Norrköpings finaste personalrum” Utsikten.
Välkommen på drop in under dagen! Hälsar Fastighetsavdelningen!

Bild: Foodtruck vid Blå Havet

Foodtrucks försvinner

Avtalen med foodtrucksen på Campus Valla löper ut den 15 juni i år och kommer därefter inte att förlängas. Det finns flera skäl bakom beslutet.

Bild: Forskare. Foto: Thor Balkhed

Forskare sökes!

Vill du bli utlånad till en skolklass? Nu söker vi forskare som vill delta i Forskarfredag i september och som vill berätta om vad en forskare gör.

Bild: Skärm i ALC-s

Välkommen på lärmiljöfika!

Välkommen till det fjärde, återkommande tillfälle att diskutera behov, önskemål och nyheter kring olika lärmiljöer. Den här gången på Campus US.

Bild: Nya Campusbussen i LiU-färg. Illustration: Peter Modin

Ny Campusbuss i höst

När Campusbussen kör igång igen i höst är det i ny regi. Connectbus (tidigare Söne buss) tar över efter Östgötatrafiken och det innebär en del förändringar för både studenter och pendlande medarbetare.

Illustration av dator som på skärmen signalerar att något är fel.

Stora mängder spam spritt

Ett stort antal datorer är för tillfället blockerade från att använda Eduroam vid LiU efter att de utnyttjats för att sprida en stor mängd spam.


Läs fler nyheter

 


Driftinformation

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchNytt LADOK på LIU
Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Digital examination

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Från vaktmästeri till tryckeri

Bild: Roger Nilsson och Anita Axby. Foto: Anna ValentinssonEfter tio år, varav ett par på övertid, som chef på LiU-Tryck lämnar nu Roger Nilsson över stafettpinnen till Anita Axby. Och det är ett helt annat tryckeri han lämnar över än det vaktmästeri han klev in i, då för tio år sedan.

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Solmaz Filiz Karabag har befordrats till biträdande professor i industriell organisation med inriktning mot organisation, strategi och ledarskap vid IEI från den 1 januari 2019.

Jan Kellgren har befordrats till professor i skatterätt vid IEI från den 1 mars 2019.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Ulla Örnberg. Foto: Mikael SönneDet började som ett tillfälligt vikariat i ett halvår och slutade med nästan ett halvt sekel på samma arbetsplats – men i maj går en av LiU:s verkliga trotjänare i pension. Sedan behövs det tre personer för att ersätta Ulla Örnberg.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 6158

 

Kalendarium

Linda Arnell (2019-05-24)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-24