Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Microsoft Teams logga.

Nya funktioner i Teams

Det är nu möjligt att få ditt Teams-möte att öppnas i ett separat fönster. Dock behöver du kryssa i ”Aktivera nytt mötesutseende” i inställningarna för Teams för att de nya funktionerna ska fungera för dig. Fler nyheter är att antal visningar av deltagares video har utökats till 49, break out rooms är på gång och vyn Tillsammans har tillkommit.

Bild: Entré Campus US

Längre öppettider

Från och med måndag 10 augusti har studenter och anställda återigen tillträde till LiU:s lokaler fram till kl 23.00. Dock kommer det fortsatt vara låst i entréer för externa besökare.

Bild: Golfspelare i motljus. Foto: Istockphoto

UM i golf 2020

Alla golfspelare, anställda eller pensionärer från LiU med officiellt handikapp, är välkomna till Universitetsmästerskapen på Linköpings golfklubb den 17 september. Med anledning av Covid-19 utgår gemensam middag och prisutdelningen sker digitalt.

Kårallen på Campus Valla.

Återgång till campus enligt plan – men kan gå långsammare

De studenter som kommer nya till Linköpings universitet ska få undervisning på plats. Den bedömningen gör LiU:s ledning, även efter Folkhälsomyndighetens besked om fortsatt hemarbete under hösten.

Ikon för kalender.

Ny adress för admin av intern kalender

Den här ändringen berör dig som administrerar interna kalenderhändelser. Mejlutskick från kalendarieservern är uppdaterad med ny länk. Ta gärna bort gamla bokmärken om du har.

Bild: Niklas Selander, ny fastighetsdirektör för LiU. Foto: Privat.

Niklas Selander ny fastighetsdirektör

LiU får en ny fastighetsdirektör i oktober. Det är Niklas Selander, för närvarande vd för Kårservice, som nu tar sig an uppdraget att leda, förvalta och utveckla universitetets Fastighetsavdelning.

Bild: Studenter på Campus Valla. Foto: Charlotte Perhammar

Tillfälliga avsteg från utbildningsplaner

LiU har beslutat om successiv återgång till campusförlagd verksamhet under hösten 2020. Men med hänsyn till rekommendationerna om avstånd och större samlingar, tillåts fortsatt tillfälliga avsteg från kurs- och utbildningsplaner.

Illustration av hand som håller i mobiltelefon.

Alternativ e-post och mobilnummer

Genom att fylla i ett sms-nummer och en alternativ e-postadress kan du vara kontaktbar även om din ordinarie jobbtelefon och/eller e-postadress på jobbet inte är nåbar. Förslagsvis kan du använda ett privat mobilnummer och privat e-postdress. Länken tar dig direkt till MinIT där du kan logga in och lägga till detta.

LiU-personal i kö utanför Servicepunkten.

Skicklig nätfiskeattack drabbade många

I onsdags, den 24 juni 2020, utsattes Linköpings universitet för en nätfiskeattack, vilken ledde till att flera LiU-medarbetares och ett fåtal studenters konton tillfälligt stängdes av.

Illustration av tvåstegsverifiering.

Gör en insats för att undvika kontokapning

Under de senaste åren har obehörigas missbruk av kapade LiU-konton blivit ett allt större problem, ibland med allvarliga konsekvenser för universitetet. Merparten, kanske samtliga, incidenter hade kunnat förhindras om tvåstegsverifiering varit aktiverat på LiU-konton.


Läs fler nyheter

Läs mer

Ledningspodden

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunch

Nytt intranät på LiU

Raindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Coronavirus - så agerar LiU
 

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 


Driftinformation

 

Reportage

Nöden har ingen lag

Bild: Toapappersrulle. Foto: Charlotte PerhammarNär vården prioriteras, varor fastnar i hamnen, samtidigt som kraven på extra noggrann hygien ökar och fler letar sig tillbaka till campus – då blir det brist på hygienartiklar och toapapper och toaletter måste stängas.

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Simon Haikola har befordrats till universitetslektor i tema teknik och social förändring vid Tema från den 1 maj 2020.

Christina Samuelsson har befordrats till professor i logopedi vid BKV från den 1 juli 2020.

Mer Namn & Nytt

 

Distansveteran

Bild: Edyta Just

 

 

 


Distansläget för svenska universitet har för många inneburit nya tankar på hur man på ett bra sätt undervisar när studenterna inte finns i samma rum som man själv. Några som är gamla i gamet är Tema Genus där man sedan 2012 bedrivit undervisning på distans.


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

Ange siffran 4671

 

Kalendarium

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-08-12